Чи можна заморожувати сир в морозилці і зберегти при цьому його корисні властивості; правила розморожування

Сир – один з найсмачніших і корисних інгредієнтів, що займає одне з провідних місць в харчуванні сім’ї. Він прекрасно підходить і тим, хто знаходиться на дієті, і для дитячого харчування, та й просто спечені ласощі з додаванням сирка користуються великою популярністю не тільки у дорослих, але і у дітей. Він містить велику кількість елементів, що дозволяють дитячому організму розвиватися правильно.

Він отримав свою популярність за рахунок кількості речовин, що містяться в ньому. Сир багатий:

  • кількістю вітамінів;
  • білками;
  • мінеральними солями;
  • і, звичайно, жирами тваринного походження.

Він допомагає не тільки залишатися здоровим, але ще і позбутися від різного роду захворювань, пов’язаних з нестачею певних речовин в організмі.

Але для того щоб сирний десерт зберігав довгий час свої корисні речовини, необхідно знати, як правильно його зберігати і чи можна заморозити його в морозилці.

Для того щоб зрозуміти, чи можна заморожувати сир в морозилці, а також знати термін придатності сиру в холодильнику, потрібно звернути увагу на наступні категорії, які важливі в процесі зберігання.

  • При виготовленні із цільного молока виходить добірний і смачний сирок жирністю 18%;
  • При використанні знежиреного молока виходить продукт близько 9% жирності;
  • Знежирений продукт прекрасно підходить для людей, що знаходяться на дієті. Виготовляють його з знятого молока, раніше знежиреного.

Добре засвоюється продукт, виготовлений за останньою технологією. Так як продукт нежирний, потрібно знати, скільки можна зберігати сир в холодильнику і морозильній камері.

Термін зберігання продукту в холодильнику

Чистий сир і продукти з його додаванням швидко псуються і не можуть зберігатися довго.

Терміни зберігання в домашніх умовах обумовлені наступними факторами:

  • Навіть після того як він приготований, бактерії в ньому продовжують жити, і саме тому він швидко псується;
  • Великою кількістю ферментів.

Варто звернути увагу і на те, в якій упаковці ви його поклали в холодильник.

Щоб він міг зберегти всі свої корисні властивості і не зіпсуватися, необхідно встановлювати температурний режим в холодильнику.

  • Свіжий сирок може зберегти свої корисні властивості при температурі від 2 до мінус 6 градусів;
  • Якщо ваш холодильник має велику потужність, то термін зберігання продукту збільшується вдвічі.

Для того щоб сирок зберігався, досить просто знати секрети правильної упаковки продукту. Перш ніж покласти сир на зберігання, пам’ятайте:

  • Якщо вам потрібно зберегти його тривалий час, то краще упакувати його в фольгу;
  • добре свіжий сирок помістити в емальований посуд, заздалегідь додавши в неї кілька шматочків цукру;
  • У разі якщо полсрока зберігання пройшло, краще з нього приготувати вареники, сирники або щось, що буде в подальшому піддається термічній обробці.

Зберігання в морозилці

Продукт в морозильній камері зберігається дуже добре, єдине, на що потрібно звернути увагу, так це на температуру зберігання і на те, як правильно його розморозити, щоб він не втратив корисні властивості.

Зупинимося на температурному режимі більш докладно:

  • Якщо ви хочете, щоб ваш продукт зберігався близько двох місяців, то в цьому випадку температура повинна бути мінус 35 градусів;
  • Два тижні зберігання можуть бути в морозилці до мінус 18 градусів;
  • Тиждень зберігання – при температурі від мінус 2 до нуля.

Найбільш оптимальною упаковкою для зберігання в морозилці стане пакет, який має вакуумну форму. У ньому сир не зможе втратити своїх цінних якостей.

У разі якщо ви вирішили розморозити сир, досить просто дістати його з холоду і залишити розморожувати в тому пакеті, в якому він зберігався.

Зверніть увагу: розморожування може бути зроблено тільки в холодильній камері, триває такий процес в протягом 12 годин. Не варто ставити продукт в мікрохвильову піч або під гарячу воду для розморожування. При різкому перепаді температури сир втратить свої корисні якості і просто почне киснути.

Для того щоб продукт був корисний в більшому обсязі, ви можете вживати його разом з кефіром.

Таким чином, якщо ви хочете зберегти сир в гідному вигляді і придатним до вживання, досить укласти його в морозильну камеру, а при необхідності перекласти в холодильник, розморозити його при температурі камери і вже після цього вживати.

Зверніть увагу: якщо з використанням сирка приготовані напівфабрикати, то вони можуть теж зберігатися відповідно до показників температурного режиму в морозильній камері. У звичайній морозильній камері вареники з сиром можуть зберігатися не більше 4 днів.

Зберігайте продукти правильно, це потрібно і важливо для вашого здоров’я.

Варто почитати:

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *