Капуста Грибовська 147: відгуки

Капуста Грибовська – популярний сорт, який вирощується практично на всіх городніх ділянках. Вона ідеально підходить для тривалого зберігання і транспортування.

характеристика сорту

Капуста номер перший Грибовський 147 була виведена на території Росії. Відповідно до опису, її можна вирощувати в усіх регіонах країни. Відзначається стійкість до посухи і до підвищеної вологості повітря.

Сорт ранньостиглий. Вегетаційний період різновиди становить всього 60 днів з моменту висаджування розсади у відкритий грунт.

Характеристика сорту:

  • листова розетка компактна: діаметр 60 см;
  • листя цільні, світло-зеленого кольору, повністю покриті восковим нальотом, довжина листа близько 20 см, а ширина 30 см;
  • качан круглої форми, вага 3 кг, колір світло-зелений;
  • сухі речовини становлять близько 8%;
  • рівень цукру 5%;
  • в складі є вітаміни групи С;
  • врожайність висока: з 1 м2 можна зібрати близько 7 кг добірної продукції.

Вважається, що сорт Грибовський при тривалому зберіганні стає смачніше. Застосовувати можна, як в свіжому вигляді, так і квашеному. Часто з такої культури готують борщ, щі, рагу або свіжі салати.

особливості вирощування

Вирощується виключно розсадним методом, тому на початку березня потрібно посадити насіння для отримання розсади. Посадковий матеріал цього різновиду не потребує попередньої обробки або знезараження.

Рекомендується проводити висаджування насіння в контейнер, на відстані 5 см один від одного. Після цього контейнер поміщають в тепле місце, з температурним режимом в 20-24 ° С. В таких умовах схожість настає набагато швидше. Як тільки з’являться перші сходи, денна температура має становити 17 ° С, а нічна 8-10 ° С.

Через 30 днів, коли на розсаді сформується 2 пари листя, можна проводити посадку у відкритий грунт. Процедура проводиться в кінці квітня або початку травня. Заздалегідь важливо продумати місце для посадки. Цей різновид потребує родючих і легких ґрунтах, з низьким вмістом кислотно-лужного балансу (не більше 5%). Дистанція між кущами повинна становити 60 см, а між рядами близько 70 см.

Рекомендації по догляду

Капуста Грибовська 147 потребує повноцінного догляду (полив, прополка і внесення добрив). Рекомендується проводити полив вранці, щоб сонце не сильно випаровує вологу. Краще використовувати теплу воду, т. К. Вона збільшує зчеплення коренів з грунтом. Під кожен кущ слід вливати близько 3 л води. Інтервал 4-6 днів.

Після кожного поливу важливо рихлити ґрунт і видаляти бур’яни. Ці процедури дозволяють не тільки позбутися від верхньої кірки, викликаної спекою і вологою, але і провести профілактику від паразитів. Видалення кірки дозволяє краще пропускати в корені корисні речовини і кисень.

Підживлення проводяться двічі за весь період вегетації.

  1. Через 25 днів з моменту посадки розсади у відкритий грунт. Потрібно приготувати розчин з органічних речовин (2 кг перегною на 10 л води). Під кожен кущ вливають не менше 2 л препарату.
  2. У період початку цвітіння. Доцільно вносити мінеральні добрива (20 мг суперфосфату або 10 мг нітрату калію на 10 л води). У кожен кущ вливати не менше 3 л розчину.

Паразити і хвороби

Захворювання цього сорту – кила і судинний бактеріоз.

Вилікувати від кили можна за допомогою обприскування розчином бордоської рідини (2 мг на 10 л води). Позбутися від судинного бактеріозу можна тільки за допомогою хімічних інсектицидів – Регент або Табу. Розчин готується в співвідношенні 20 мг речовини на 10 л води. Обприскують ділянку кожні 10 днів.

З основних шкідників слід виділити блішки і тлю. Позбутися від блішки можна за допомогою колоїдної солі (10 мг на 10 л води), якій проводять обприскування, а в боротьбі проти попелиці слід використовувати медесодержащими препарат оксихом (40 мл на 10 л води).

висновок

Капуста номер перший Грибовський 147 ідеально підходить для тривалого зберігання. Урожай збирають на початку серпня, але продукція, без втрати смакових і товарних якостей, може зберігатися до березня. Якщо ви хочете насолоджуватися смачним і корисним продуктом, ви зробите правильний вибір, віддавши перевагу Грибовський.

Варто почитати:

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *