Креветки: як відварити і скільки готувати заморожені неочищені креветки?

Одним з найпопулярніших і поширених морепродуктів є креветки. Це не тільки прекрасна закуска до пива, але і дієтичний продукт. Цей корисний морепродукт, багатий на білок, протеїн, кальцій, цинк, містить в собі велику кількість йоду. Продукт дуже корисний як для дорослих, так і для дітей. Дітям допомагає рости, зміцнювати кістки, розумово розвиватися. У дорослих сприяє зміцненню імунітету, жіночого та чоловічого здоров’я, діє як афродизіак. Існує безліч страв, в рецептах яких їх використовують: це всілякі салати, основні страви, закуски, пироги.

Як правильно вибрати креветки

У наші дні можна купити свіжі і заморожені молюски. Вони продаються очищеними або в панцирі. Перш ніж купити продукт, його необхідно гарненько розглянути. Якщо при виборі нових сортів все досить зрозуміло, то з замороженими може виникнути багато питань. Адже за неякісний продукт платити не дуже-то і хочеться.

При виборі заморожених неочищених креветок необхідно звернути увагу на їх цілісність і товщину льоду (Максимум 1 мм), яким вони покриті. Морепродукти не повинні бути злиплими між собою. Якщо хоч одне з правил не дотримано, то вони заморожені неправильно. Адже після того, як креветки будуть зварені і очищені, залишиться тільки чверть від купленої маси. Тому краще трохи додати і придбати великі, ідеально заморожені морепродукти. Треба купувати неочищені види, адже вони зберігають всю свою соковитість.

Вибираючи делікатес, необхідно звернути увагу на наступні моменти:

  • На упаковці повинна міститися вся інформація про виробника з адресами і телефонами.
  • Звертайте увагу, скільки штук йде на кілограм. Якщо мова йде про особинах без голів, то кількість вказують не на кілограм, а на фунт.
  • Морепродукти краще купувати в прозорих упаковках або на вагу, щоб можна було оцінити їх якість.
  • Старі молюски мають підсохлий панцир, в м’ясі присутні жовтуваті відтінки, а на лапках проглядаються чорні плями.
  • У замороженому вигляді хвіст молюсків повинен бути підвернути, вони мають рівний окрас. Розігнутий хвіст свідчить про те, що особина померла до заморозки.
  • Якщо морські рачки були схильні до повторному заморожуванню, в упаковці буде прощупується сніг. Краще уникнути покупки таких креветок, навіть якщо вам здалося, що продукт гарної якості.
  • Ракоподібні з зеленими головами вважаються їстівними (вони харчуються особливим планктоном), а ось чорні голови свідчать про хвороби, тому їх відразу необхідно викинути.

Скільки варити заморожені креветки

Ракоподібні – це сирі морепродукти. І якщо їх не доварити, в кращому випадку можна отримати просто розлад шлунка, ну, а в гіршому – серйозно отруїтися. Але і перетравлювати їх теж не можна. Крім того, що зруйнуються всі корисні вітаміни та зіпсуються смакові якості, м’ясо стане жорстким і не соковитим. М’ясо креветок – білковий продукт, тому вариться він мало часу. Деякі молюски, які продаються в торгових мережах, не вимагають варіння, їх просто обдають окропом і чекають кілька хвилин.

Але не для всіх різновидів підходить такий варіант приготування. Наприклад, час варіння:

  • Звичайних – 2 хвилини після закипання;
  • Тигрових – 7 хвилин;
  • Королівських – 10 хвилин після початку кипіння води.

неочищені креветки

Для початку молюсків варто промити і розморозити. Скільки варити заморожені неочищені креветки, залежить від того, як вони були заморожені і якого вони розміру.

Потрібно враховувати одну важливу річ при готуванні заморожених ракоподібних – не потрібно їх відразу вивантажувати в окріп після відкриття упаковки. Для початку креветки необхідно розморозити під струменем теплої води, це дозволить нам звільнитися від непотрібного сміття (Обломов вусиків, відірваних колишній), а також прискорить процес розморожування. Співвідношення бульйону до продукту – 2 до 1. На літр бульйону або води береться 40 грам солі, це в разі, якщо молюски одягнені в панцир, і вполовину менше, коли варяться без нього.

Для того, щоб зберегти смак і прискорити процес, необхідно молюски, які були розморожені, вивантажити в киплячу воду. Іноді їх висипають в холодну – для того, щоб бульйон був більш наваристий.

Заморожені варені морепродукти

У магазинах часто продаються вже варені види. Способи їх приготування зазвичай пишуть на упаковці, але бувають такі ситуації, коли ми або набуваємо креветки наразвес, або інформація змазана, а буває і так, що її і немає зовсім. У таких ситуаціях непогано було б знати, що і як необхідно робити. Іноді їх просто можна обдати окропом і вони вже готові до вживання. Але щоб було смачно. їх найкраще проварити.

Для того, щоб у нас вийшов ніжний і соковитий делікатес, необхідно під проточною водою змити крижану кірку і бруд. Це також дозволить креветок трохи відтанути. Якщо ми хочемо по максимуму відобразити весь смак і аромат креветок, нам обов’язково потрібно організувати для них пряний бульйон. Для його приготування можна використовувати будь-які приправи і спеції. Найкращим варіантом будуть лаврушка і перець горошком. Доводимо воду до кипіння, солимо і кидаємо туди лавровий лист і перець.

Даємо креветок прокипеть стільки, скільки їм потрібно, щоб приготуватися. Після зняття їх з плити відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді. Якщо доведеться варити велика кількість молюсків, то необхідно буде завантажувати креветки в бульйон частинами, при цьому не забувати в кожен підхід закип’ятити воду. Після того, як вони охолонуть і обсохнуть, їх можна збризнути соком лимона.

Очищені креветки варити необов’язково: Їх просто заливають окропом і чекають близько чотирьох хвилин, після чого намагаються. Якщо вони вогкуваті, їх залишають ще на деякий час. Головне – не перетримати. Готового блюда дають стекти і подають до столу.

Приготування королівських креветок

У природі такого виду морепродуктів не існує. Над назвою добре попрацювали маркетологи. Це звичайні атлантичні креветки, тільки великі. Незаморожені варяться близько 5 хвилин, заморожені трохи довше – близько 10 хвилин. Пов’язано це з тим, що, чим більше молюск, тим довше його і варити.

Тигрові креветки поширені в Індійському і Тихому океані. Називаються вони так, тому що їх тулуб забарвлене поперечними чорними смужками. Перед готової їх найкраще розморозити. Цей вид вариться 4? 5 хвилин після того, як закипить вода. Якщо колір молюсків змінився з сірого на яскраво-оранжевий це означає, що вони готові. Їх також небажано перетравлювати, так як це вплине на їх смак і позначиться на жорсткості.

Поради з приготування креветок:

  1. Найголовніше і важливе правило – не переварити морепродукти. Якщо забути про них, ми отримаємо не смачний делікатес, а просто гумову масу, яку буде неможливо їсти.
  2. Перед приготуванням молюсків обов’язково потрібно промити, так як ми не можемо бути точно впевнені, в яких умовах вони містилися перед тим, як потрапити до нас в руки.
  3. Неочищені королівські і тигрові креветки в сирому вигляді мають сірий відтінок. Закидають вони в каструлю тільки після того, як вода закипить. Можна додати солі і спецій за смаком. Варяться ці істоти не більше 10 хвилин, до набуття ними яскравого відтінку. Але не варто їх відразу ж діставати з води: потримайте молюсків в бульйоні ще близько хвилини.
  4. Чим більше особина, тим довше вона вариться.
  5. Малі особини рожевого кольору вже продаються вареними, тому їх досить обдати окропом і витримати кілька хвилин. Якщо після варіння блюдо має солодко-солоний смак, пахне морем, це означає, що ви вибрали якісний продукт і правильно його приготували.
  6. Морепродукти погано вбирають в себе сіль, тому економити на ній не можна. Прекрасним доповненням для молюсків є кріп свіжий або сушений.

Швидка, смачна і оригінальна закуска з великих креветок:

  1. Відварюємо.
  2. Обсмажуємо на оливковій олії.
  3. Додаємо часник.
  4. Збризгуємо лимоном.

Секрети варіння до пива

Найкраще варити продукт з великою кількістю прянощів (гвоздика, запашний перець, лавровий лист). Для позбавлення від глазурі необхідно ретельно промити молюсків теплою водою. Попередньо розморожені креветки викладаються в киплячу воду, щоб зберігся ніжний смак. Після варіння ракоподібні промиваються холодною водою. Робиться це для того, щоб панцири легше віддалялися.

Як приготувати заморожені креветки до пива:

  • Креветки – 1 кг;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Запашний перець – 2 горошини;
  • Лавровий лист – 2 шт .;
  • гвоздика;
  • Сіль за смаком.

Розморожуємо молюсків. Поклавши в друшляк, промиваємо під проточною теплою водою. Потім чекаємо, коли стече рідина. Робимо бульйон – в киплячу воду кладемо цибулю, спеції, кип’ятимо, завантажуємо креветки, варимо 3? 5 хвилин. Зливаємо воду, скроплюємо лимоном. Наша закуска до пива готова!